Sernik na zimno z puddingiem proteinowym 🎂
Składniki:
- 1 opakowanie (200g) puddingu proteinowego waniliowego
- 1/2 kostki (125g) twarogu
- 2 łyżeczki (6g) wiórków/płatków kokosowych
- 1 łyżeczka (5g) żelatyny
- 5 łyżek (50g) gorącej wody
opcjonalnie substancja słodząca (np. erytrol) do smaku
Pudding, twaróg i wiórki zblendować opcjonalnie dodając substancji słodzącej do smaku.
Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i powoli dodać do masy, dobrze wymieszać całość.
Przelać do miseczki i odstawić na około godzinę do lodówki aż deser stężeje. Udekorować owocami i kokosem.
sernik ma 400 kcal, 50g białka, 20g węglowodanów i 15g tłuszczuSMACZNEGO!
Twój komentarz