- 739 143 230
Jestem dyplomowanym dietetykiem klinicznym oraz dietetykiem sportowym, jak również technikiem farmaceutycznym. Ukończyłam studia I stopnia o specjalności dietetyka kliniczna oraz studia II stopnia o specjalności dietetyka sportowa. W toku studiów, poza zajęciami akademickimi, odbyłam praktyki na oddziale diabetologicznym w Szpitalu Miejskim im. Franciszka Raszei w Poznaniu, w Głogowskim Szpitalu Powiatowym oraz przedszkolu i żłobku. Jestem członkiem Polskiego Towarzystwa Dietetyki oraz posiadam certyfikat Fundacji "Insulinooporność" - Dietetyk przyjazny insulinoopornym. Stale poszerzam swoją wiedzę, biorąc udział w licznych szkoleniach i konferencjach z zakresu dietetyki klinicznej, dietetyki sportowej oraz diagnostyki laboratoryjnej. Specjalizuję się w chorobach układu pokarmowego, zaburzeniach hormonalnych i metabolicznych, żywieniu kobiet ciężarnych i karmiących jak również w żywieniu i suplementacji w sportach wytrzymałościowych. Cechuje mnie indywidualne i holistyczne podejście do każdego pacjenta, a w swojej codziennej pracy opieram się na aktualnych wytycznych i standardach. Przykładam szczególną uwagę do wyników badań laboratoryjnych oraz stosowanych przez pacjenta leków i suplementów diety pod kątem ewentualnych interakcji z żywnością. Jestem zdania, że zbilansowana, ale przede wszystkim spersonalizowana dieta przyczynia się do zmniejszenia ryzyka chorób cywilizacyjnych i dietozależnych oraz pomaga osiągnąć wymarzone wyniki sportowe.