mgr Wiktoria Siołek
21 Gru

Przepis na Śledzie z cebulką – prosto i smacznie!

Śledzie z cebulką to klasyczne danie, które zagości na każdym stole, zwłaszcza w okresie świąt. Ich przygotowanie jest niezwykle proste, a smak – niepowtarzalny! Sprawdź przepis. 🐟✅

Składniki:

  • Cebula 25 g (pół małej sztuki
  • Liść laurowy 2 g (2 liście)
  • Ocet winny 3 g (1 łyżeczka)
  • Olej lniany 20 g (2 łyżki)
  • Sok z cytryny 3 g (1 łyżeczka)
  • Śledź solony 120 g (1 sztuka)
  • Ziele angielskie 2 g (1 szczypta)

Przygotowanie:

Śledzie namoczyć w zimnej wodzie (minimum 3 godziny). Opłukać, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki.
Cebulę posiekać, wymieszać z octem, cytryną, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z kawałkami
śledzia w słoiczku lub na małym półmisku, dodać przyprawy i zalać olejem. Przykryć i odstawić najlepiej
nawet na 2-3 dni.

Śledzie z cebulką to doskonała przekąska na każdą okazję. Smacznego!

Twój komentarz




POKAŻ
Olga Kapinos - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ