mgr Wiktoria Siołek
26 Sier

Sałatka z mozzarellą, jajkami przepiórczymi i pesto 🥗

Dzisiejsza propozycja przepisu to pyszna sałatka z mozzarellą, jajkami przepiórczymi i pesto!

Sałatka z mozzarellą, jajkami przepiórczymi i pesto

Składniki:
- mozzarella 60g (1/2 kulki)
- jaja przepiórcze lub kurze 60g (5 sztuk lub 1 sztuka)
- por 10g (kawałek)
- rukola 20g (garść)
- kiełki 5g (szczypta)
- pestki dni 10g (łyżeczka)
- pesto 5g (łyżeczka)
- oliwa z oliwek 5g (łyżeczka)

Przepis:
Jaja ugotować na twardo, obrać i pokroić. Na talerzyk rozłożyć rukolę, plastry mozzarelli, jajka, kiełki i kawałeczki pora. Posypać pestkami i skroić pesto wymieszanym z oliwą.

SMACZNEGO!smiley
 

Twój komentarz




POKAŻ
Olga Kapinos - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ