mgr Wiktoria Siołek
01 Sier

5 sposobów na prosty dressing z 5 składników

Dressingi można wykorzystać na wiele sposobów na przykład do sałatek lub mięs. Ich przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut, a może całkowicie odmienić smak potrawy.

Przy przygotowywaniu dressingu warto uwzględnić składniki słone, słodkie lub kwaśne oraz tłuszcz (np. oliwę z oliwek, olej rzepakowy). Dzięki obecności oleju przyswajają się składniki rozpuszczalne w tłuszczach, tj. witamina A, D, E oraz K. Korzystnym dodadkiem dressingów są soki, np. z cytryny czy pomarańczy, które mogą nadać sałatce zupełnie nowy smak.

Poniżej 5 propozycji z 5 składników - koniecznie spróbujcie każdej z nich!smiley

Twój komentarz




POKAŻ
Olga Kapinos - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ