mgr Wiktoria Siołek
01 Paź

Pieczone jabłka z orzechowym twarożkiem🍎

Pieczone jabłka to propozycja idealna na podwieczorek w chłodniejsze dni. Koniecznie wypróbuj ten przepis!

Pieczone jabłka z orzechowym twarożkiem

Składniki:
2 duże jabłka 
100g twarogu 
1 łyżka miodu 
5 sztuk orzechów włoskich 
opcjonalnie cynamon do smaku

Przygotowanie: Z jabłek odciąć górę na wysokości około 1-2 cm. Wydrążyć środek tak, by usunąć gniazda nasienne jednak nie przebić jabłek na wylot. Twaróg wymieszać z miodem i pokruszonym orzechami. Nafaszerować owoce, położyć odcięte z wierzchu kawałki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec bez przykrycia około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni. Opcjonalnie posypać cynamonem.

Smacznego!smiley

Twój komentarz




POKAŻ
Olga Kapinos - ZnanyLekarz.pl
POKAŻ